Pastýřský list číslo 1



Přátelé, k aktuálním dotazům ke Konopné církvi.
Lidé z jiných zemí se ptají, zda mohou také vstoupit a mají oprávněně řady dalších otázek. Pokusím se to shrnout.
Filozofie jednotlivých církví je následující.
Základem je European Cannabis Church, nyní je zde 95% lidí s občanstvím ČR + 4 právnické osoby. Každý skrze účty Open Royal Academy zaplatil Liberlandu euro za člena a právnická osoba 100 euro.
Ičo církve je 210 82 015, zatím obecně Liberland, osídlování má začít na jaře.
Představa, že bychom v Liberlandu dostali prostor pro 12 salaší se prezidentovi nelíbila, byť by to byly hobytíny a „kliniky“ v jednom.
 Ale můžeme zcela legálně pěstovat na pontonech na Dunaji, protože řeka nemá legislativní omezení, což jsem nevěděl. Takže sháníme ponton?
Velekněz ECC je Dušan  Dvořák, kancléř církve a ministr zahraničních věcí je Jiří Kult.
Církev má radu (zatím neformalizováno) a ta je členěna na radu Velekněze a radu ...... je vás moc s odlišnými názvy kontrolního orgánu, co třeba rada Ombudsmanů? Šamanů nebo Kurátorů? Michal D. chtěl svůj název, Míla T. taky, Štefan B taky. Zkusme najít společně výstižný a vtipný název kontrolního orgánu. Muchomůrky bílé? Kontrolní orgán by měl stát primárně vždy na straně členů církve, nikoliv velekněze nebo kancléře, aby se z toho nestala sekta. Dále by měl mít práva jít do útrob církevního hospodaření a vydávat zprávu o kontrole. Předsedou kontrolního orgánu musí být silná osobnost. Nejlépe žena, když bude černá a z Etiopie, kde to všechno začalo, o to lépe.
Rotace mužského a ženského principu v církvi by možná stála za podmínku ve stanovách, žádné kvóty, ale rotace při nové volbě.
Co je konopná církev? Kdo jsme?
Jsme škola, banka, pojišťovna, polepšovna a ochránce
(polepšovna je také název pro výzkum)
Členství církvi -člen sympatizant (neplatí nic, jen vyplní přihlášku) a dále různé stupně členství s pasem-resp. platební kartou s nabíjecím čipem, což je jednorázový poplatek.
Přihláška by po novém roce měla obsahovat všechny identifikační údaje požadované po evropské občanské iniciativě, aby až nás bude v Evropě přes milion, abychom udělali klik a zaměstnali Europarlament našim požadavkem o přijetí evropského nařízení nebo směrnice, nutno vyřešit s unijními právníky. 
Je totiž možné, že naše právní argumentace má povahu Nařízení (vyšší právní forma), než Směrnice, protože žádná z ústav a základních zákonů členských zemí nemá povoleno mrzačit a týrat lidi, takže spíš nařízení, které je již v právo členské země zavedeno.
Navíc vycházíme z OSN práva (mj. také statut Agentury) a práva Evropy (Evropská úmluva o lidských právech) a práva EU (Lisabonská smlouva – zde je pro nás klíčové vědět, že EU právo zakazuje monopoly a ganja pouze jako obchodní produkt či dokonce nedostupný obchodní produkt je pro EU právo nonsens, to je naše největší zbraň, článek 34 Smlouvy o fungování EU)
Při vstupu do výzkumu, musí člen církve, resp. jeho farnost, splnit podmínky. Ty mám komplet hotové.
Základem církve jsou konopné farnosti (zakládané na principu Cannabis Social Club a nejlépe typu spolek), církev neobchoduje konopí s jednotlivci (nebo jo?), ale s farnostmi.
Farnosti spolu soutěží o nejsilnější stonek konopí apod. nebo o nejlepší joint, čokoládu, konopný penzion apod. apod.
Základ zjištění je mistrovství světa pěstování konopí a vítězí ten, kdo má nejsilnější stonek, což, kdo je znalý ví, že také znamená spousty užitku jinde.
V Ospělově nabídneme řadu m2 a církevníci se tu mohou ukazovat a lidé se učit
Největší příjem církve netvoří členské příspěvky, ale především příspěvky právnických osob z obchodování na našem e-shopu, které mají členové právo skrze církve obchodovat, ale vždy pod značkou církve a logem In Nomine a listem
E-shop musí být značkou té nejvyšší kvality a skvělé ceny a orientován především medicínsky, kosmeticky a potravinářsky.
Od března začíná v Praze vzdělávací výcvik Zahradníkův rok (nejméně 5 setkání po dvou dnech v roce), resp. na festivalu Minerva jsem se s pořadatelkou domluvil, že to spojíme a budeme festival specializovat na konopí a uděláme zde od jara do zimy strukturovaný vzdělávací kurz (akreditovat příští rok po vychytání dětských potíží).
Pilotním projektem evropské konopné církve je ČR s českou Konopnou církví, ta je strukturována paralelně, na ní se vymahatelnost práva a ochrana členů demonstruje, a to nejen pro občany s českým občanstvím, ale skutek musí být na území ČR (viz člen ECC a zakládacího výboru KC je Angličan a byl vězněný 4 dny v rozporu se zákony, tak mu církev pomáhá, když byl zadržen v Praze, navíc při předávání modlitebního předmětu)
Nyní má církev za sebou jedno neúspěšné řízení u Evropského soudu pro lidská práva (24.11.2015,  Hanák, Dvořák D., Dvořáková J. a Dvořák F.), dvě ústavní stížnosti, které možná změní dějiny a doloží naše právo tak činit již 10 let i jako necírkevníci (Tetour,  Dvořák) a chystám další dvě (Dvořáková R., Dvořák D) a jedno dovolání NS (Dvořák D). Dále dvě řízení  u obecních soudů (Chalaš, Griffiths) a dvě započatá trestní řízení (Čermák, Boudný)
Člen jakékoliv země v Evropě se může nyní do ECC přihlásit pouze skrze českou církev a je jejím členem, nemůže však být zakládacím členem, když nemá na území ČR bydliště – což je dáno zákonem.
Momentálně jde např. pro Slováky, kteří se ptají nejvíce, o symbolický akt, lidé však mohou (třeba za rok) žádat dosvědčit, že jsou členy ECC, ta bude za 10 let mít víc členů než Vatikán, když to dobře půjde, nerealistické to není.
PS. V červenci, ještě to není na 100% potvrzené, jsem na audienci u papeže jako součást jedné skupiny na pomoc dítěti mého přítele, kterého s jeho ženou semlel systém a potrestal za to, že nedal velmi těžce postižené dítě do ústavu.

Komunikace:
Nástroje jako Františkův akt na Ganja Academy  apod., kde současně lidem přijde přihláška je to pravé ořechové.
Lukáš by měl např. dát na web poděkování za stažení přihlášky nebo něco takového, zkrátka dávat lidem zpětnou vazbu a jednat s nimi slušně a s úctou.
Nejsilnějším nevyužitým komunikačním nástrojem ECC je nyní FB Konopí je lék, který do měsíce změníme na FB ECC.
Zatímco dnes na FB Konopí je lék,o.s. to perem nemilosrdně do všech úchylů a podvodníků, na FB konopné církve se budou dávat vtipné, hezké, pozitivní a poučné věci. 
Zatímco FB KJL  je pes, který štěká a nekouše, aby budil emoce, provokoval a říkal věci i mluvou dlaždiče, církev takové emoce budit nepotřebuje, protože sama o sobě je již dosti dadaistickým útvarem. 
Už jen to, že člen musí mít endogenní kanabinoidní receptorový systém a tedy členy mohou být i zvířata a jejich pastýř je registruje, to samo o sobě vyvolá úsměv. Jenže za úsměvem je příběh, že když farmářovi, který je znalý a dává zvěři semenec tato zvěř nejen více produkuje, ale je i zdravější anebo zvěř léčí a někdo mu to sebere, tak to je stejná situace jako s námi.
Co je nyní nejvíce potřeba?
Získat opravdu řádně a pravdivě vyplněných 300 členů církve k povinnosti registrace zatím cca 150, možná ani to ne, protože nám některé podpisy neuznají, ty na první pohled neuznatelné a nedobře vyplněné rovnou škrtám.
Bez 300 zakládajících členů nemáme šanci na registraci.
Den D
Celá kampaň k církvi začne na jaře, je 8 výročí zveřejnění výzkumu Konopí je lék (21.3.2008 – Velký pátek a první jarní den to tehdy bylo).
To pochopitelně nevylučuje dílčí akce, již nyní o nás píší v zahraničí (Itálie, Kanada).


V dalším příspěvku vidíte rozhodnutí Evropského soudu pro lidská práva ze dne 24.11.2015, který má v pravidlech, že dle článku 39 (naléhavé řízení) nemusíte použít formulář, jenže oni řekli, že zabíjení a mrzačení občanů ČR nespadá pod článek 2 a 3 Úmluvy (právo na život a zákaz mučení), takže když nemáme formulář, nic neprojednají. Když jsme dříve formulář použili, vždy to bez odůvodnění odmítli projednat. Takže evropský kartel par exelance.